Snap-on Tools introduceert intelligente multifunctionele 12 Volt startbooster

Snap-on Tools, leverancier van automotive handgereedschap, werkplaatsequipment en diagnoseapparatuur, introduceert de ‘Startbooster+’. De intelligente, veilige en sterke draagbare startbooster is specifiek ontwikkelt voor het assisteren van 12 Volt accu’s van personenauto’s en lichte bedrijfswagens met vier en zescilinder motoren. De Snap-on startbooster is zo krachtig, dat zelfs auto’s met accu’s waarvan de spanning tot onder 1,5 Volt gedaald is gestart kunnen worden. De interne AGM accu in de Snap-on Startbooster+ met artikelnummer EEJP600-E produceert boven nul graden Celsius maar liefst 350 Ampère.

Dankzij kwalitatief hoogwaardige onderdelen en technologie, produceert de startbooster van nul tot min achttien graden Celsius maar liefst 250 Ampère. Dit maakt de Startbooster+ geschikt voor alle gebruiksomstandigheden in en rond de werkplaats, showroom, bij wagenparkbeheerders én pechhulpdiensten zoals bijvoorbeeld ANWB Wegenwacht en Route Mobiel.

Veiligheidsmechanismen beschermen auto-elektronica

Moderne personenauto’s en bestelwagens zitten vol elektronica die de veiligheid en het comfort van de inzittenden bepalen. Deze voertuigen mogen en kunnen niet meer met conventionele start-apparatuur op gang gebracht worden omdat de kostbare onderdelen onbetaalbare schade op kunnen lopen. Snap-on Tools heeft de Startbooster+ om deze reden softwarematig veilig én intelligent gemaakt.

Omdat veel autofabrikanten dit voorschrijven, zijn de klemmen van de Snap-on Startbooster+ op het moment dat ze op de accu worden aangesloten volledig spanningsloos. Ook zal de Startbooster+ nooit een boost geven als de plus- en minpool verkeerd om aangesloten zijn en voorkomt zo dat de starter de accu en de dure elektronica en elektrische onderdelen van het voertuig zal beschadigen.

12 Volt Snap-on Startbooster+ is intelligent  

De Snap-on Startbooster+ EEJP600-E is intelligent. Het digitale display toont wat de spanning (Volt) is en hoeveel procent capaciteit de interne accu nog heeft. Zodra de booster met de anderhalve meter lange flexibele kabels op de accupolen aangesloten wordt, is ook de actuele spanning van de accu zichtbaar. De Snap-on startbooster is hiermee ook een diagnosetool geworden.

De ‘tanden’ in de bek van de klemmen worden, dankzij een (pending) gepatenteerd systeem, gereinigd zodra ze -na de starthulp- weer aan de startbooster geklemd worden. De ingebouwde 4 Ampère lader zal de interne accu nooit overladen. Door de lader met de meegeleverde stroomkabel zo veel mogelijk onder stroom te houden, wordt de levensduur van de interne accu aanzienlijk verlengd.

Smartphones, tablets en andere 5 Volt accessoires opladen

De multifunctionaliteit van de Snap-on startbooster gaat zelfs nog een stapje verder dankzij de 5 Volt 2 Ampère USB aansluiting waarmee elektronische apparatuur zoals smartphones, tablets en andere elektronische accessoires mee opgeladen kunnen worden.

De Startbooster+ kan worden geladen via het lichtnet of met de meegeleverde 12 Volt sigarettenaansteker aansluiting. Met deze lader kan tevens een lampje of OBD memory saver worden aangesloten. Deze zorgt ervoor dat het geheugen van accessoires zoals infotainmentsystemen, audio en navigatie bewaard blijven tijdens het wisselen van een accu.

De Snap-on Startbooster+ is in de Benelux exclusief verkrijgbaar bij de Snap-on franchise dealer.

Specificaties Snap-on Startbooster+ EEJP600-E:

Geef een reactie