Snap-on Tools introduceert Flank Drive Xtra doppen op Auto Prof vakbeurs

Snap-on Tools maakt de beste dop ooit nóg beter en introduceert op vakbeurs Autoprof Hardenberg Flank Drive Xtra (FDX) doppen. FDX doppen grijpen bouten en moeren nóg verder van de hoeken af, zijn nóg sterker, hebben nóg meer draaimoment, passen nóg beter en zijn daarom nóg efficiënter.

Snap-on Tools introduceert Flank Drive Xtra doppen op Auto Prof - AMT Vakbeurs in Hardenberg AutobrancheInfo

Omdat de FDX doppen bouten en moeren verder van de hoeken grijpen, is een hoger draaimoment mogelijk en kan er 25 procent meer kracht op het contactvlak worden uitgeoefend dan bij het oorspronkelijke Flank Drive systeem.

Daarnaast hebben Snap-on FDX doppen optimaal afgeschuinde zijden binnenin de zeskant en een afgeschuinde rand aan het uiteinde van de dop waardoor ze makkelijker op de bout of moer geplaatst kunnen worden en er 50 procent meer kracht gezet worden gezet op kleinere en stuk/rond gedraaide bouten en moeren.

Hoge en lage doppen

Door het nieuwe design van de binnenzijde van de dop  past deze beter op platte en lage bouten en moeren en bouten en moeren in krappe ruimtes en kan er meer kracht op de werkstukken gezet worden. De kans op doorslippen of uitschieten minimaliseert waardoor sleutelen nog veiliger wordt en nog minder blessures zal veroorzaken.Dankzij de geprofileerde buitenkant kan de nieuwe FDX dop nog makkelijker verwijderd worden. Grote goed zichtbare markeringen aan de buitenkant zorgen dat de FDX doppen makkelijker te identificeren als deze in de gereedschapswagen of op de werkplek liggen.

Snap-on Flank Drive Xtra AutobrancheInfo

Snap-on Tools FDX doppen zijn gemaakt van het allerbeste staal en daardoor zeer sterk en extreem duurzaam. Dankzij de chroom/nikkel afwerking zijn ze bestand tegen vuil, roest en corrosie. Er zijn hoge en lage FDX doppen verkrijgbaar.

De doppen zijn van 16 tot en met 18 oktober live te voelen, zien en proberen op vakbeurs voor de autobranche Auto Prof – AMT Live in Hardenberg.

 

Geef een reactie