Shell: wagenparkbeheerders zien kansen in transitie naar elektrische- en autonome voertuigen

Volgens een rapport van brandstofleverancier Shell zien Nederlandse wagenparkbeheerders kansen om de komende jaren nieuwe en alternatieve aandrijvingen binnen hun vloot toe te passen.

Shell wagenparkbeheerders zien kansen in transitie naar elektrische- en autonome voertuigen AutobrancheInfo

In het rapport met de titel ‘het wagenpark van de toekomst’ zijn trends, visies op de toekomst van wagenparken en relevante ontwikkelingen voor wagenparkbeheerders uiteengezet.

Het rapport zou aantonen hoe een combinatie van alternatieve brandstoffen, nieuwe technologieën en diensten de sector opnieuw vorm gaan geven. Ook zou duidelijk worden welke kansen er voor wagenparkbeheerders liggen om hun diensten te verbeteren, de efficiëntie te verhogen en concurrerend te blijven.

Volgens Shell Fleet Solutions vice president Katya Atanasova neemt het tempo van veranderingen in commerciële wagenparken snel toe. “Hierdoor zal de sector er over 20 jaar anders uitzien en zelfs bijna onherkenbaar worden.”De bedrijfswagenbranche heeft volgens Atanasova tot sinds kort relatief weinig veranderingen gekend. “Met uitzondering van enkele kleine verbeteringen, dit zal echter niet lang meer duren.”

De branche wordt volgens de topvrouw getransformeerd tot een samensmelting van nieuwe technologieën, diensten en een grotere connectiviteit. “Nieuwe vaardigheden zullen nodig zijn en nieuwe spelers en bedrijfsmodellen zullen het daglicht zien.”

Het volledige rapport over het wagenpark van de toekomst kan worden gedownload van website www.shell.nl/wagenparkvandetoekomst.

Geef een reactie