Rosebud Holding (Wijlhuizen) koopt Belgische Beneparts

De Belgische onderdelenleverancier Beneparts uit Turnhout wordt overgenomen door de Rosebud Holding. Hierdoor zal het een zusterbedrijf worden van de Nederlandse verdeler van onderdelen Wijlhuizen. Het personeel is dinsdag ingelicht. De naam, locatie en de personele bezetting blijven onveranderd.

Beneparts telt bijna vijftig personeelsleden en zo’n twintig miljoen euro omzet. Daarmee biedt de combinatie van Beneparts en Wijlhuizen beide partijen veel toegevoegde waarde. Stefan Govers, directeur Beneparts legt uit: “We zullen het gamma direct dit jaar kunnen uitbreiden met de truck- en trailer-opbouwdelen dat Wijlhuizen al voert. Ook de digitale Wijlhuizen Connects catalogus en bestelomgeving zullen we gaan omarmen, misschien al eind dit jaar.”

Lees ook: Wijlhuizen trekt met de FleetMaster Pro trailer door het land

Wijlhuizen heeft 150 medewerkers in dienst. Naast Wijlhuizen vallen ook de bedrijven Parts Factory (importeur van remdelen voor truck, trailer en bus) en G-Truck Nederland (formulegever voor grossiers, vrije garages en zelf reparerende fleet owners) onder de Rosebud Holding.Richting 100 miljoen

De overname brengt de gezamenlijke omzet een flink stuk in de richting van de honderd miljoen die in het vijfjarenplan van de holding omschreven staat. Jim Bronkhorst, directeur van alle werkmaatschappijen, waaronder Wijlhuizen en dus nu ook Beneparts, motiveert de beweegredenen: “Wil je de komende jaren kunnen blijven meedoen dan is schaalgrootte onontbeerlijk. Met honderd miljoen euro omzet zit je Europees gezien in de middenmoot en kun je je prima handhaven. Voor de kleineren wordt het een stuk lastiger.”

Beneparts is, net als Wijlhuizen lid van Group Auto en de grossiersformule G-truck. De culturen liggen daarmee dicht bij elkaar en de teams kennen elkaar daardoor goed. Het maakte de combinatie tot een natuurlijke. “Wijlhuizen heeft in Nederland veel ervaring met formules zoals Top Truck. We hebben in België daar altijd wat minder animo voor kunnen vinden. Met de overname hopen we te profiteren van de ervaring die Wijlhuizen in Nederland heeft opgedaan.”

De komende tijd zal er in nauwe samenwerking gekeken worden waar de sterke kanten van beide bedrijven elkaar kunnen verrijken. Daarvoor zal op 17 en 18 januari eerst het volledige personeel van Beneparts een bezoek brengen aan het hoofdkantoor van Wijlhuizen in Arnhem. Later zal ook het personeel van Wijlhuizen naar Beneparts in Turnhout gaan.

 

Geef een reactie