Rocar-Tech introduceert Wheel Trolley Easy Lift van Ahcon

Rocar-Tech Garage Equipment introduceert de naar eigen zeggen revolutionaire Wheel Trolley Easy Lift van Ahcon. De dagelijkse handelingen met wielensets is een aanzienlijke lichamelijke inspanning. Wielen worden veelal vanaf de vloer getild, wat een extra belasting geeft op rug en knieën.

Rocar-Tech introduceert Wheel Trolley Easy Lift van Ahcon AutobrancheInfo

Eind 2018 vond de introductie van de Wheel Trolley Easy Lift plaats op drie grote beurzen in Europa. De Deense onderneming Flex1one heeft deze nieuwe trolley ontworpen om de veelal zware werkzaamheden in de wielen en banden werkzaamheden tot een minimum te beperken. De Wheel Trolley Easy Lift is een ‘door ontwikkeling’ van het vorige succes model ‘Wheel Trolley’, die de laatste 12 jaar wereldwijd voor het interne transport van banden en wielen veelvuldig is ingezet.

Heffen en zakken door middel van ingebouwde veren

In de basis is een Easy Wheel Lift Trolley een verhoogde trolley, die afhankelijk van het gewicht zich automatisch in de hoogte aanpast. Zonder belasting heeft de Wheel Trolley Easy Lift een hoogte van 580 millimeter. De trolley zakt wanneer er één of meerdere banden/wielen op worden geplaatst. Hierdoor blijft er telkens een ergonomische houding voor de monteur om het bovenste wiel te plaatsen of weg te nemen. De trolley is geschikt voor vier wielen.Door de jarenlange ervaring in de verbetering van ergonomie in werkplaatsen over de hele wereld is Flex1one ervan overtuigd dat een ergonomische werkhouding een zeer positieve inbreng heeft voor de algemene prestaties en balans. “Wanneer men zich er bewust van wordt om de zware til-werkzaamheden te minimaliseren, zal dit een positief effect hebben op de lichamelijke balans en gezondheid. Hierdoor zullen ziektemeldingen tot een minimum beperkt worden, maar zeker ook van belang,de productiviteit zal doordoor stijgen”, aldus het persbericht van Rocar-Tech.

Geef een reactie