Mercedes-Benz introduceert privé carsharing

Mercedes-Benz introduceert privé carsharing voor alle modellen met MBUX. Met de Carsharing-app kan de auto veilig en eenvoudig met vrienden en familieleden gedeeld worden.

Autodelen is met carsharingorganisaties zoals car2go uitgegroeid tot een alternatief voor de eigen auto en ook privé carsharing wordt steeds populairder.

Mercedes-Benz breidt de services van Mercedes me nu verder uit met Mercedes me Carsharing. Eigenaren van een nieuwe Mercedes-Benz met MBUX kunnen hun auto delen met een door hen geautoriseerde groep gebruikers. Via de Mercedes me Carsharing-app kunnen vrienden, familieleden of collega’s de auto eenvoudig reserveren voor een bepaalde tijd.

Mercedes me Carsharing is als optie leverbaar bij de nieuwe A-Klasse, op alle andere nieuwe modellen met MBUX is de app standaard.

De geautoriseerde gebruiker opent de auto door middel van een persoonlijke code in de app. Hierdoor wordt de sleutel die zich in het dashboardkastje bevindt geactiveerd en kan de auto worden gestart.

 

De Mercedes me Carsharing-app werkt op smartphones met iOS- of Android-besturing en is te downloaden in de Apple App Store of Google Play Store. Het gebruik van de app is de eerste drie jaar gratis, vanaf het vierde jaar zijn de kosten € 19 per jaar.

Geef een reactie