Mercedes-Benz fabriek Unterturkheim gaat onderdelen voor elektrische auto’s produceren

De Mercedes-Benz fabriek Untertürkheim zal verder worden doorontwikkeld tot hightech productielocatie voor elektrische componenten, ter voorbereiding op het komende tijdperk van elektrische mobiliteit. Hiervoor worden tal van zaken aangepast in de traditierijke fabriek om het pad te effenen voor een succesvolle transitie van de productie van conventionele motoren, transmissies en assen naar de toekomstige aandrijflijncomponenten voor elektrische auto’s.

Zo zullen voortaan ook accu’s geproduceerd gaan worden en zijn voorbereidingen getroffen voor de assemblage van elektrische modules voor de voor- en achterassen. Zodoende groeit de fabriek in Untertürkheim uit tot een competentiecentrum met betrekking tot de integratie van de volledige elektrische aandrijflijn in het productieproces.

Om de competitiviteit te kunnen waarborgen, omvat de overeenkomst die is gesloten tussen het management van de fabriek en de ondernemingsraad, maatregelen die de flexibiliteit en de efficiency verbeteren. Dit heeft bijvoorbeeld betrekking op de optimalisatie van de productietijd in de fabriek alsmede op variabele ploegenmodellen en het flexibel inzetten van personeel.

Geef een reactie