Mercedes-Benz bouwt accufabriek nabij Amerikaanse personenwagenfabriek

Mercedes-Benz is gestart met de bouw van een accufabriek in de Verenigde Staten. De nieuwe fabriek staat in de buurt van de Mercedes personenwagenfabriek in Tuscaloosa.

Mercedes-Benz bouwt accufabriek nabij Amerikaanse personenwagenfabriek AutobrancheInfo

De Duitse autofabrikant investeert miljarden euro’s in de Amerikaanse autoproductie en naar eigen zeggen werpt dat zijn vruchten af. Zo werd op 5 oktober 2018 de serieproductie van de nieuwe Mercedes-Benz GLE officieel gestart.De nieuwe fabriek gaat de accu’s leveren voor toekomstige elektrische SUV’s onder het product- en technologiemerk EQ.Elektro-initiatief in de VS

De nieuwe accufabriek nabij Tuscaloosa is onderdeel van een wereldwijd accu-productienetwerk van fabrieken in Duitsland, China, Thailand en de Verenigde Staten. Het netwerk biedt Mercedes-Benz de mogelijkheid flexibel en efficiënt te reageren op eisen en behoeften vanuit de markt. De verschillende productielocaties bevoorraden de lokale autoproductie en zijn -indien nodig- klaar voor de export van accu’s.

Mercedes-Benz Cars biedt rond 2022 ten minste één elektrische auto in elke modelserie, wat het totaal op meer dan 130 brengt. In het kader van het wereldwijde elektro-offensief zal Mercedes-Benz ook starten met de productie van volledig elektrische SUV-modellen in de VS.

Geef een reactie