Govers automaterialen Tholen sluit zich aan bij GroupAuto

Chris Govers heeft besloten zich per direct aan te sluiten bij de grossiersorganisatie GroupAuto Nederland. Het bedrijf, al 32 jaar actief in Zeeland en West Brabant, was tot nu toe aangesloten bij de klantenclub API van Doyen.

Govers automaterialen Tholen sluit zich aan bij GroupAuto AutobrancheInfo

Freek Blekxtoon van GroupAuto is verheugd dat Govers heeft besloten om zich aan te sluiten; Zeeland was de laatste provincie waar de grossiersclub nog niet was vertegenwoordigd. Dat is nu ingevuld. Hij verwacht dat er binnenkort nog meer grossiers zullen toetreden.

Chris Govers: “we hebben een periode van ruim twee jaar genomen om ons te oriënteren op de toekomst. Met alles wat er al in grossiersland is gebeurd en alles wat er wellicht nog gaat komen, voelt GroupAuto goed. Het is een dynamische club van ondernemers, die goed weten hoe je samen sterk kunt staan en hoe je moet samenwerken. Hun eigen garageformules CarXpert en AUTOEXCELLENT, het DiagnoseXpert trainingsprogramma en de goeie eigen ICT zijn absoluut voor ons van meerwaarde. We hebben veel gesprekken gehad met alle relevante alternatieve marktpartijen, en hebben nu eindelijk de finale keuze gemaakt. Een langdurige, maar zeer zeker goede afweging.”Tsunami

Freek Blekxtoon van GroupAuto vult aan: “de Tsunami van overnamegolven in grossiersland is nog niet voorbij; ik voorspel minimaal twee grote effecten met ingrijpende bijwerkingen in de aankomende maanden.  Die aankomende golfbewegingen zullen nogmaals tot een herschikking van de grossiersmarkt leiden. Partijen die zich veilig wanen, zullen wellicht minimaal natte voeten gaan krijgen of zelfs kopje onder gaan. En bij ons is inmiddels ook niet overal plek meer voor nieuwe leden. Ik voorspel dat er behoorlijk wat kleine grossiers gaan wegvallen, al helemaal als de marktgroei stagneert of zelfs een daling blijkt. Wij letten dus op wat er bij bedrijven gebeurt en zullen niet iedereen willen en kunnen toelaten. Maar Govers Tholen is er gelukkig één die heel goed past: stabiel, dynamisch en toekomstgericht.”

Onafhankelijk

Voor onze club van 48 onafhankelijk grossiers was het de afgelopen jaren van het grootste belang onze eigen, onafhankelijke oplossingen te ontwikkelen. “Ik denk aan onze eigen webportalen, ICT-oplossingen, garageformules en het telematicaplatform. Die meerwaarde is uiteraard aantrekkelijk voor andere grossiers, en wij weten nu al dat er op korte termijn nog diverse grossiers zullen toetreden. Het zelf beheersen van je order-, betalings-, en formulecontracten is bij ons heilig goed. Daar hebben we jarenlang aan gewerkt, en die strategie blijkt de goede te zijn. Wij hebben eigen formules, ICT services en onze grossiers ontvangen zelf de orders en betalingen van hun klanten.”

Schaalvergroting

Blekxtoon: “We hebben in Europa de afgelopen jaren nieuwe, grote Amerikaanse toetreders gezien als LKQ en GPC, met diepe zakken, goed gevuld met (beurs)kapitaal. Het gevolg van deze toetreding en alle overnames, is dat er ook nog diverse acquisities zullen komen bij onderdelenfabrikanten. Zij zullen zich ook moeten gaan hergroeperen. Voorbeelden daarvan zijn de recente overname van Federal Mogul door Tenneco, en de ontwikkelingen bij Bosal. Eerder was er ook al de acquisitie van TRW door ZF. Aankomende week houdt GroupAuto International in Monaco haar jaarcongres met het topmanagement van alle onderdelenfabrikanten. Ik verwacht daar ook weer nieuwe, ingrijpende veranderingen te vernemen. Ook LKQ en GPC zijn volgens mij nog niet uitgekocht, dus het wordt nog heel spannend in de aftermarket. Wij zien de komende veranderingen overigens met vertrouwen tegemoet.”

Foto: Govers automaterialen Facebook

Geef een reactie