Car2go groeit 30 procent naar 67 duizend gebruikers

Autodeeldienst car2go bestaat zeven jaar en viert dat met een groei van 30 procent en in totaal 67 duizend Nederlandse gebruikers. Sinds de start in 2011 rijden er 350 volledig elektrische smart fortwo’s door Amsterdam.

Car2go groeit 30 procent naar 67 duizend gebruikers AutobrancheInfo

Autodelen is volgens car2go voor steeds meer mensen een dagelijkse mobiliteitsoplossing. Gezamenlijk hebben gebruikers in zeven jaar ruim 21,4 miljoen elektrische kilometers in en rond de hoofdstad gereden. Met name het afgelopen jaar pakten steeds meer mensen een elektrische smart en werden er ongeveer 4,6 miljoen kilometers afgelegd. Een groei van 27 procent ten opzichte van 2017.

De groeiende populariteit van autodelen is volgens het bedrijf ook merkbaar in het bedrijfsleven. Meer dan 1.100 bedrijven maken gebruik van car2go in Amsterdam en dit aantal blijft stijgen. Wereldwijd steeg het aantal zakelijke gebruikers dit jaar met ruim 40 procent.Een van de hoogtepunten dit jaar is volgens het persbericht de uitbreiding van car2go naar de luchthaven Schiphol. De car2go-community bestaat inmiddels uit 3,6 miljoen gebruikers in 25 steden.

Geef een reactie