Bridgestone koopt connected car platform TomTom Telematics

Bridgestone Europe neemt de Telematics divisie van TomTom over voor een bedrag van 910 miljoen euro. Door de aankoop ontstaat volgens Bridgestone een toonaangevend dataplatform voor aangesloten voertuigen.

Bridgestone koopt connected car platform TomTom Telematics AutobrancheInfo

Dankzij TomTom Telematics neemt Bridgestone volgens een persbericht grote stappen om regionaal leider op het gebied van mobiliteitsoplossingen te worden.

“Door het gecombineerde aanbod van beide bedrijven kan Bridgestone banden en oplossingen aan een groter klantenbestand verkopen. Bovendien kan Bridgestone vanwege toegang tot extra data virtuele bandenontwikkeling en -tests verbeteren, evenals de connected bandeninnovatie. Dit levert weer voordeel op voor alle klanten – waaronder OEM’s.”

Nieuwe sociale, economische en technologische megatrends verhogen het tempo van de veranderingen in de auto-industrie. De auto van de toekomst is zowel connected, autonoom, gedeeld en elektrisch. Met dat in gedachten heeft Bridgestone digitale mobiliteitsoplossingen en fleetoplossingen als een strategische prioriteit neergezet.Dit wordt versterkt door het groeiende belang van wagenparken boven privé-voertuigen voor het vervoer van personen en goederen. De toenemende vraag in de transportsector betekent dat – nu meer dan ooit – fleetowners en managers de productiviteit moeten optimaliseren en de totale eigendomskosten moeten beperken.

Geef een reactie