Aftermarket radio stoort databus communicatie Volkswagen Tiguan

Een Volkswagen Tiguan wordt via een online autoverkoop-platform bij een handelaar gekocht. In de werkplaats van het universele autobedrijf wordt de auto verkoopklaar gemaakt, maar daar worden allerlei databus-problemen geconstateerd.

Aftermarket radio stoort databus communicatie Volkswagen Tiguan AutobrancheInfo

Gegevens voertuig in dit artikel:

Merk: Volkswagen
Model: Tiguan
Type: B 118 kW FM6 156 12

De lijst met storingen is aanzienlijk. De met de diagnoseapparatuur uitgelezen foutcodes zijn 2621440 – ontbrekende boodschap databus, camera (front A5) en 2686976 – ontbrekende boodschap databus, camera (front A5).

Bovendien constateert de monteur nog een aantal vreemde zaken; verkeersborden worden niet herkend in het navigatiesysteem en de aanwezige xenon-verlichting is niet aangemeld. De gemonteerde trekhaak is daarentegen weer wel in de camerasoftware aangemeld.Instrumentatie
Het autobedrijf heeft niet de benodigde apparatuur en kennis om het probleem zelf op te lossen en de Automotive Techline wordt ingeschakeld. Op basis van de geconstateerde storingen is het volgens de helpdesk evident dat het probleem in de comfortsystemen en instrumentatie moet worden gezocht. De eerste vraag van de Automotive Techline aan de monteur is dan ook of de originele radio wel gemonteerd is.

Aftermarket en originele radio’s en infotainmentsystemen zijn aan de buitenkant niet van elkaar te onderscheiden. Zeker niet als je ze niet naast elkaar hebt liggen. De monteur besluit hierop, samen met zijn collega die de auto gekocht heeft, de interieurfoto’s van de Tiguan nog eens te bekijken.

Lees het volledige artikel op website Mijngrossier.nl

Geef een reactie